7 utflyktsmål på Gotland

Hela Gotland i sig har ju en hel del utflyktsmål, men idag tar vi upp 7 av dem!

1. KALKBROTTEN PÅ GOTLAND

Många av de nedlagda vattenfyllda kalkbrotten på Gotland är idag mycket populära badplatser. Du får en känsla av att vara i medelhavet med det klara vattnet och den vita kalken!

2. FÅRÖ

Fårö ligger norr om Gotland och nås enkelt med gratis bilfärja som tar ca 5 minuter. På denna lilla ö har du bland annat Sveriges största raukområde - Digerhuvud. På den norra spetsen finns Norsta Auren som är en konvex, härlig vit och bred sandstrand med stora sanddyner. 

3. HOBURGEN

Nere i Hoburgen kan du ta en promenad i kuperad terräng. På en platå så ser du hela Storsudret och havet på båda sidor om Gotland. Missa inte ett besök på Majstregårdens Restaurang när du blir hungrig. Se även till att ta den vackra kustvägen längs havet som passerar Kettelvik och det lilla stenmuseet där Gotlandsfåren strövar fritt.

4. LJUGARN

Denna ort på östra Gotland har en av öns absolut bästa sandstränder och bjuder på storslagen natur. Här kan du njuta av fina promenader så väl som det finns gott om sportaktiviteter. Du har även flera konst- och designbutiker.

5. EKSTAKUSTEN

Ekstakustens naturreservat sträcker sig från Djupvik till Hammarudden på västra Gotland. Många säger att detta är den vackraste platsen på hela Gotland. När du är här kan du även se hela havet och Karlsöarna .

6. FURILLEN

Halvön Furillen nås via en landförbindelse från kusten och lockar många med sin häftiga miljö. Här drevs det ett stenkrosseri fram till 1970. 

7. KATTHAMMARSVIK

I det vackra kustsamhället Katthammarsvik på Gotlands östkust hittar du en liten långgrund sandstrand för de minsta samt att det även finns långa härliga badbryggor för de lite större. När hungern gör sig påmind är det bara att slinka in på den intilliggande restaurangen Katthammarsviks Rökeri.

 

7 Jul 2023