Nöjen på Gotland

På Gotland är det inte svårt att ägna sig åt olika nöjen, oavsett om du vill göra aktiviteter, kolla sevärdheter, gå ut och äta, bada, gå på barer eller nattklubb. Det som inte finns att göra på Gotland är att spela casino eller, men du kan betta och spela på nätet genom att läsa mer här. För att hinna med allt man vill göra på denna ö, så kan det vara bra att åka hit flera gånger, och då besöka olika delar av ön. Det kan vara svårt att hinna se hela ön på en enda vecka. Det är ju så att Gotland består ju av bra mycket mer än bara Visby. 

En mycket trevlig sak att göra är att testas på att bada i  kalkbrottet vid namn Blå lagunen. Många turister åker gärna hitt mitt i sommaren, men vill du slippa trängas, så åk hit i augusti. Ett annat tips är att ta färjan över till Fårö, längst upp på ön. Åker du längst ner, så har du Hoburg, där Hoburgsgubben finns, en av Gotlands mest kända rauk.

Visby stad

Visby är en stad full med nöjen och det alla årstider. Sommaren är dock då det händer allra mest här. Det är då det är olika temaveckor så som Stockholmsveckan vecka 29, medeltidsveckan vecka 32 samt politikerveckan eller Almedalsveckan som sker första veckan i juli varje år. Ibland är det dock motorcykeltävlingen Novemberkåsan som sker här. 

Visby har mycket att erbjuda, både utanför och innanför sin vackra ringmur. Dock är det innanför muren som de flesta vill hålla till. Du kan promenera på kullerstenar, besöka Galgberget, ta en picknick i Almedalen, eller vandra runt i Botaniska trädgården. I Visby finns det gott om restauranger, caféer och uteliv. Missa inte ett besök på  Munkkällaren, som är en restaurang och nattklubb. Intill ligger Gutekällaren, som är en sommaröppen nattklubb med terrass och barer. Missa inte heller Kallis, som är Visbys största after beach. 

Mat och dryck

När det kommer till mat och dryck så finns det en massa goda grejer att äta och dricka över hela ön. Missa inte två specialteter, dricku och saffranspannkaka med salmbärssylt.

Du kan äta och dricka på en massa olika  restauranger i Visby, så väl som på andra orter. Även caféer, pubar, barer och gårdsbutiker finns att tillgå.

Inne i Visby har du fiskrestaurangen Bakfickan. Den finns på stora torget. Missa inte heller ett besök på Bolaget som även det ligger på detta torg.

Vill du testa att äta på en medeltidskrog, då ska du ta dig till Kapitelhusgården. Där kan man njuta av medeltida mat och dryck. Munkkällaren är ett annat trevligt alternativ, som är både restaurang och krog. Om du vill äta med en vacker utsikt, så ska du bege dig till Krönet som ligger på Adelsgatan mitt i Visby.


På norra Gotland, i Bungenäs kalkbrott finns Bungenäs matsal och Kalkadan. I Burgsvik har du Gåsens Lada. Det är där som alla artister i programmet ”Så mycket bättre” samlas och äter sin lunch och middag. Det serveras bra mat och det är även konsertkvällar här ibland. 


I Katthammarsvik finns det ett bra rökeri, som även är en restaurang. Njut av goda delikatesstallrikar, fisksoppa, rökt fisk, räkor och mycket mer.

På östra Gotland har du bland annat Pighuset Tapas & Cava. Den ligger i Ljugarn och erbjuder goda tapas, och svalkande cava att dricka.

Boenden

På hela Gotland har du flera olika boendealternativ att välja mellan. Det finns hotell,  B&B, vandrarhem, lägenheter, stugor, campingar och så vidare.

Bra boenden:

  • Almedalens Hotell
  • Donners Hotel
  • Clarion Hotel Wisby.

Du kan även välja vandrarhem så som:

  • Visby Fängelse
  • Visby Logi
  • Visby Vandrarhem.

Föredrar du att campa så finns det flera bra campingar att välja mellan.

Det är även fullt möjligt att bo ute på landsbygden, då det finns många stugor, vandrarhem och privata uthyrare så väl som hotell. Även Fårö, som du åker färja över till har hotell och pensionat.

17 Jan 2021