Vackra stränder på Gotland

Då Gotland är en ö, så finns det många stränder att välja på. Kuststräckan är hela 80 km lång. Det finns flera badstränder samt andra badplatser så som i insjöar och kalkbrott. Populära stränder och badplatser som du hittar här är bland annat Tofta strand, Sudersand, Norderstrand, Snäck, Gustavsvik och Visby havsbad.

Här är några av de bästa stränderna på Gotland:

Sudersand ligger på Fårö. Den består av en fem kkm lång strandremsa med finkornig sand. Här är det långgrunt samt att det finns flera kiosker, barer, restauranger och boenden precis jämte. För att komma till denna strand måste du ta Fåröfärjan över, som är gratis.

På Fårö ligger även Norsta Aurar, rätt så nära Sudersand, men mindre folk på denna strand, men det kan bero på att det är en klassisk naturiststrand.

Den strand som de allra flesta åker till är Tofta strand, som ligger strax utanför Visby. Här är de ofta aktiviteter, evenemang, tävlingar med mera. Det är även Tofta after beach. De allra flesta människor håller till i den södra änden av stranden, så vill du ha lite mer lugn och ro, ta dig norrut.

Sandviken hittar du i närheten av Östergarn och denna strand har det mesta du kan önska dig av en strand. Det är sandstrand, men längre åt söder övergår det till klippor. Tar du en tur norr om stranden hittar du fiskeläget Sysne med rökt fisk, glass, kaffe och annat gott.

Ett känt badställe på Gotland är Blå Lagunen, men det är ofta fullt, så testa istället Smöjens kalkbrott, som ligger jämte. 

2 Jul 2020